Home » Werkgroep wordt Stichting Burgerhout Bruist

Werkgroep wordt Stichting Burgerhout Bruist

Wat ergens in september 2014 begon als een klein, maar enthousiast werkgroepje om het tweejaarlijkse buurtevenement Burgerhout Bruist in juni het jaar daarop nieuw leven in te blazen, is uitgegroeid tot een zelfstandig functionerend team. Onlangs werd Burgerhout Bruist officieel een stichting met medewerking door notariskantoor Geleijns. De voorbereidingen voor de volgende editie, op 10 september dit jaar, zijn in volle gang.

De harde kern van de organisatie bestaat ondertussen uit een team van negen Burgerhouters. Het logo en de huisstijl kregen een vernieuwde look die onder andere zijn terug te vinden op de eigen website, de facebookpagina, raamposters en het magazine. Middelen die worden ingezet om zowel de jongere als de oudere generatie buurtbewoners te betrekken bij het evenement.

Smaakt naar meer
Burgerhout is een heel diverse wijk. ‘Leer je buren kennen’, dat is in het kort het doel van Burgerhout Bruist. Een iets uitgebreidere omschrijving van de doelstelling van het evenement luidt; het met elkaar in verbinding brengen van bewoners, bedrijven, clubs en verenigingen van alle tot Burgerhout behorende deelwijken (de Joseph- en de Fatimawijk, Keijenburg en het Villapark). In de aanloop naar de dag zelf leidde dit al tot mooie kruisbestuivingen en ook nu werkt het effect nog na. Dat de organisatie met minieme middelen en zónder winstoogmerk in 2015 een drukbezochte, mooie dag wist neer te zetten, heeft daar ongetwijfeld mee te maken. Burgerhout Bruist liet zien wat er lokaal allemaal is en kan, en dat er ontzettend veel te beleven valt in deze zeer diverse wijk. Een beter uithangbord kun je je niet wensen. Niet zo gek dat herhaaldelijk de vraag wordt gesteld om er een jaarlijks terugkerend gebeuren van te maken. Dát zit er echter voorlopig niet in, gezien de tijd en het werk die de betrokkenen er geheel vrijwillig insteken. Maar dat het in september weer een bruisende boel wordt in Burgerhout, staat vast. ‘Smaakt naar meer’ is dan het thema, en dat is precies de spijker op z’n kop.

Wie op de hoogte wil blijven van de plannen voor Burgerhout Bruist 2017, zelf wil deelnemen of helpen, kijkt verder op deze website en volgt Burgerhout Bruist op Facebook.

 

#ikBurgerhouterzovan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.